“De citit cu plăcere. De ascultat cu plăcere.” cu Dan Cărămidariu

ferdinand-von-schirach-verbrechen„Cititorii germani iubesc romanele poliţiste” – Deutsche Welle relatează că fiecare a patra carte vândută în Germania ar avea o astfel de tematică. În acest sens, Centrul Cultural German Timişoara vă invită joi, în 16 mai 2013, la o lectură captivantă în cadrul seriei de lecturi în limba germană  „Gut zu lesen. Gut zu hören“/ “De citit cu plăcere. De ascultat cu plăcere.” Dan Cărămidariu, vicepreşedintele Societăţii Culturale Româno-Germane, va citi din bestsellerul „Verbrechen” („Crime”, 2009) de Ferdinand von Schirach. Evenimentul are loc la ora 18:30 în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr. 7).

„Da, fiecare dintre noi poate deveni un ucigaş, da, există crima perfectă şi da, povestirile sunt cu totul şi cu totul adevărate. Dar nu sunt adevărate pentru că ar corespunde realităţii, ci pentru că sunt literatură.” (Ferdinand von Schirach).

Ferdinand von Schirach este avocat şi scriitor la Berlin. Volumul de povestiri „Verbrechen“ este bazat pe cazuri reale din cabinetul său de avocatură şi a devenit un bestseller internaţional. Autorului i s-a acordat premiul „Heinrich von Kleist“ (2010) şi alte distincţii literare. Şase povestiri din volumul „Verbrechen“ au fost ecranizate şi difuzate de către televiziunea germană. Cartea (în limba germană) poate fi împrumutată de la biblioteca Centrului Cultural German.

Dan Cărămidariu, născut în 1983, a studiat dreptul şi economia la Timişoara şi Hamburg, deţinând un doctorat în ştiinţe economice. Între 2001 şi 2008 a fost redactor la cotidianul german din România „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien“, iar din 2006 până în 2008 redactorul-şef al acestuia, la Bucureşti. Din decembrie 2011 este vicepreşedintele Societăţii Culturale Româno-Germane Timişoara.