Lecturi cu autoarea Herma Kennel

În data de 30 aprilie, Centrul Cultural German Timişoara organizează două lecturi foarte diferite cu autoarea germană Herma Kennel.

La ora 10 are loc o lectură pentru elevii şcolii primare „Nikolaus Lenau”, unde Herma Kennel va citi în limba germană din cărţile ei pentru copii.

Herma Kennel Radu FilipescuLa ora 18:30 vă invităm la Memorialul Revoluţiei la o lectură bilingvă. Autoarea va citi din cartea „Es gibt Dinge, die muss man einfach tun”/ „Jogging cu Securitatea“, despre viaţa disidentului Radu Filipescu. Acesta şi la închisoare a continuat să susţină că a fost corect să îşi urmeze conştiinţa. Cartea a fost tradusă în limba română de către Nora Iuga şi a apărut în 2009 la editura Polirom, cu o prefaţă de Ana Blandiana. Din traducere va citi Dan Cărămidariu, vicepreşedintele Societăţii Culturale Româno-Germane.

Herma Kennel s-a născut la Pirmasens, Germania. A absolvit Academia de Arte din Mannheim si Facultatea de Ştiinţe Politice din München. A aflat de Radu Filipescu şi rezistenţa sa împotriva regimului comunist cu ocazia unei şederi de patru ani în România, între 1979 şi 1983, urmând să îl întâlnească personal în 1990. Din 1998, Herma Kennel locuieşte cu soţul său la Berlin.

Mai multe informaţii despre autoare găsiţi aici: www.herma-kennel.de