Kinomatograf: “Almanya – Bun venit în Germania”

AlmanyaCentrul Cultural German Timişoara prezintă în data de 11 aprilie 2013, la ora 18:30 filmul “Almanya – Willkommen in Deutschland” din anul 2011, în regia lui Yasemin Samdereli, din seria de filme “Kinomatograf”. „Almanya – Bun venit în Germania” este o contribuție minunată privind dezbaterea actuală a integrării imigranţilor în Germania, implementată de două femei tinere care au îndrăznit să aducă propriile lor experiențe în această poveste.

almanya_poster

La 10 septembrie 1964 a fost primit în Republica Federală muncitorul imigrant („Gastarbeiter”) înregistrat cu numărul de un milion. Filmul surorilor Yasemin Samdereli (regie) și Nesrin Samdereli (carte) spune povestea muncitorului cu numărul un milion şi unu, pe nume Hüseyin Yilmaz, și a familiei sale, pe o perioadă de 45 de ani.

„Cine sau ce sunt cu adevarat – german sau turc?” Aceasta este întrebarea pe care se bazează filmul. Pelicula povesteşte despre identităţi pe cale de schimbare, despre întrebarea dificilă referitor la ce înseamă „acasă” personal pentru fiecare, o întrebare cu răspunsuri diferite.

Proiecţia filmului are loc în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr.7).