Atelier creativ: Somniavero

Protecţia mediului înconjurător nu este încă importantă în România. O schimbare a acestei situaţii poate avea loc doar dacă sensibilizăm tinerii asupra aceastei teme.

Centrul Cultural German Timişoara organizează în 25 şi 26 martie două ateliere de creativitate cu elevi pe baza romanului „Somniavero” de Anja Stürzer şi Julia Dürr. Atelierele sunt organizate pentru două clase de elevi de diferite vârste şi vor fi conduse de către autoare. Evenimentul va avea loc în biblioteca Centrului Cultural.

ImageCum vrem să trăim în anul 2031? Romanul despre viitor „Somniavero” ne dă un răspuns excentric: În cinci cărticele ilustrate în mod ingenios cinci personaje relatează o poveste din diferite perspective. Acest roman pentru copii a fost recompensat cu diferite premii şi nu ne prezintă doar o poveste science-fiction pe fundal ecologic, ci se poate utiliza foarte bine pentru a le arăta copiilor şi tinerilor în mod distractiv care sunt trucurile pe care le poţi folosi când scrii o carte. Astfel, romanul constituie baza perfectă pentru un atelier de creativitate pe tema scrierii şi ilustrării povestirilor. Cele care îi vor îndruma pe copii vor fi chiar autoarea Anja Stürzer şi ilustratoarea Julia Dürr.

Evenimentul are loc în colaborare cu Deutsche Akademie für Kinder- und Jugendliteratur e.V. din Volkach am Main, instituţie care susţine mai ales cooperarea între ştiinţe şi activităţile practice cu cărţi pentru copii şi tineri.