Kinomatograf: "Der Dritte"

Pentru cei, care doresc să sărbătorească ziua Sf. Valentin într-un mod mai puțin clasic, le oferim proiecţia filmului “Der Dritte” (Regia: Egon Günther, Germania 1972, 111 min.) în cadrul seriei de film Kinomatograf. Evenimentul are loc în data de 14 februarie , ora 19, la ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr. 7).

 

Cu acest film plin de umor dar şi critic, regizorul Egon Günther aduce o contribuţie referitoare la situaţia femeii şi nevoia de emancipare în timpul RDG-ului. Realitatea din acele vremuri nu şi-a pierdut actualitatea nici până azi, când ne gândim la numeroasele mame singure care muncesc şi zilnic au de luptat cu problemele unui părinte singur. Pe lângă aceste aspecte, Günther mai povesteşte despre muncitorii unei brigade de construcţii, care resping o primă, după care urmează un episod cu un sculptor dedicat, care se străduieşte cu o sarcină pe care şi-a dat-o singur, şi un episod despre un om de ştiinţă, care îşi urmăreşte misiunea cu pasiune. Toţi aceştia au un lucru în comun: Ei toți luptă pentru progres social și o autorealizare.

Seria de filme Kinomatograf continuă cu următoarele filme:

28 februarie: Lola, Regia Rainer Werner Fassbinder, 1981
14 martie: In weiter Ferne so nah! Regia Wim Wenders, 1993
28 martie: Ganz nah bei dir, Regia Almut Getto, 2009
11 aprilie: Drei, Regia Tom Tykwer 2010
25 aprilie: Es werden ein paar Filme bleiben, Regia Ullrich Kasten

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut şi a lectoratului DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara.