Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

La data de 27 ianuarie 1945 soldaţii Armatei Roşii îi eliberează pe supravieţuitorii lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau. Începând cu 1996, Republica Federală Germania sărbătoreşte legal această dată importantă a comemorării (Ziua Comemorării Victimelor Regimului Nazist). În anul 2005 această a fost numită de către Naţiunile Unite ca fiind Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Cu ocazia acestei comemorări Comunitatea Evreilor împreună cu Centrul Cultural German Timişoara vă invită la un eveniment comun duminică, în data de 27 ianuarie 2013, la ora 11, la cantina Comunităţii Evreieşti ( str. Mărăşeşti nr.10)

Programul cuprinde prezentări ale elevilor de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” şi de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timişoara, care în anul precedent au fost realizate în cadrul proiectului “Noaptea pogromului din 9 noiembrie 1938“. În continuare domnul dr. Victor Neumann, profesor la catedra de istorie a Universităţii de Vest Timişoara, va susţine o scurtă prelegere.  Evenimentul se încheie cu o producţie Goethe-Institut, filmul documentar  “Monoliţi în inima Berlinului – Monumentul pentru evreii ucişi ai Europei”.

Ne-am bucura să vă întâmpinăm la acest eveniment!