Kinomatograf: Film "Anders als du und ich"

În cadrul seriei de filme germane Kinomatograf avem plăcerea să vă invităm în data de 20 decembrie 2012, la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti (strada Mercy nr. 7), la proiecţia filmului „Anders als du und ich” (Regia: Veit Harlan, Germania 1957, 91 min.). 

Elevul Klaus Teichmann, în vârstă de 17 ani, are o relație strânsă cu colegul lui de şcoală Manfred și prin acesta ajunge să intre în cercul de homosexuali din jurul anticarului dr. Boris Winkler, în a cărui casă tinerii bărbați descoperă muzica electronică şi arta modernă. Părinții lui Teichmann sunt îngrijorați de tendinţa homosexuală a fiului lor, iar tatăl depune o plângere împotriva doctorului Winkler. Având în vedere că nu sunt găsite infracțiuni şi nu se poate dovedi nimic împotriva lui, procedurile plângerii sunt întrerupe.

Mama lui Teichmann încearcă  prin intermediul frumoasei Gerda să îl aducă pe fiul ei din nou pe “calea cea bună”. Într-adevăr, Klaus se îndrăgosteşte în cele din urmă de Gerda. Manfred se simte neglijat şi îi urmărește pe cei cei doi, povestindu-i apoi totul doctorului Winkler, care o denunţă pe mama Teichmann pentru proxenetism. Judecătorul arată înțelege pentru motivele mamei iar aceasta nu ajunge în închisoare, deși este condamnată la șase luni, însă cu suspendare.

Proiecția de filme germane din seria Kinomatograf va fi continuată în ianuarie 2013. Ea este posibilă mulțumită susținerii Goethe-Institut.