Kinomatograf – Frau im Mond

Centrul Cultural German Timişoara, împreună cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti, vă invită în data de 08 noiembrie 2012, la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti (de pe strada Mercy nr.7), la proiecţia filmului „Frau im Mond”. Proiecţia are loc în cadrul seriei Kinomatograf.

Frau im Mond

Regia: Fritz Lang

Germania 1929, 161 Min.

Șase oameni se îndreaptă în prima călătorie spre lună: un profesor onorabil, care susține că pe Lună există aur, și tânărul său prieten, Helius, care a construit racheta. De asemenea, la bord se află Windegger, inginerul şef, precum şi logodnica sa Friede, de care Helius este îndrăgostit în secret. Acesta este agentul unui sindicat de afaceri, care vrea să controleze aurul de pe lună, furişându-se ca pasager clandestin la bord. Pe lună se porneşte lupta pentru aur. La avarierea  rezervorului de oxigen, una dintre persoane este nevoită sa ramână pe lună, pentru ca ceilalţi să poată să se întoarcă în siguranță pe pământ. Helius rămâne, dar când priveşte racheta pornind și se uită în jur,  observă că Friede a rămas cu el.

„Regizorul a văzut în viziunea sa nu doar problemele pe care ar putea sa le întâmpine Nasa, de asemenea a introdus pentru prima oară  numaratoarea inversă.” De Olaf Brill; Spiegel Online

Anul acesta mai sunt prezentate filmele:

22 noiembrie: Der blaue Engel, Regia: Josef von Sternberg, 1930

06 decembrie: In jenen Tagen, Regia: Helmut Käutner, 1947

20 decembrie: Anders als du und ich, Regia: Veit Harlan, 1957

 

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Ne-am bucura să vă putem întâmpina la seria noastră de proiecţii de filme germane!