CATA – Festival de Comicsuri și Animații în Timișoara și Arad

C.A.T.A. este unicul festival din partea de vest a României care întregește o arie de interes a unei generații care se regăsește în exprimarea grafică.
Programul festivalului include workshop-uri de animații și comics-uri, destinate copiilor și iubitorilor genurilor. Festivalul va fi îmbogățit cu un eveniment inedit – o scenetă creată după scenariul unei benzi desenate.

 

Asociația culturală Spacetrip, organizatorul acestui festival, își propune ca la fiecare ediție să aducă ceva nou, în 2012 avându-l ca invitat pe Markus Farrajota, organizator al unui festival asemănător pe teritoriul Portugaliei, autor de comics-uri si managerul unei edituri care vizează această exprimare artistică.

Centrul Cultural German Timișoara este partener al acestui festival în anul 2012 prin prezentarea unei serii de filme de animație germane, premiate la festivaluri naționale și internaționale, pe care le putem prezenta mulțumită susținerii Goethe-Institut București. Centrul este de asemenea prezent în colțul de lectură al Festivalului cu volume de comicsuri din propria bibliotecă. 

În urma desfășurării primei ediții a festivalului C.A.T.A, Asociația Culturală Spacetrip a confirmat prezența la Berlin, în anul 2013, oraș care va găzdui o expoziție internațională cu lucrări de benzi desenate.

Pentru mai multe detalii accesaţi următorul link: www.facebook.com/events/461314250587967