Expoziţie: Xilogravură

7 noiembrie, ora 19, Centrul Cultural German: Suzana Fântânariu: „Expoziţiei de xilogravură”

Expoziţia a fost deschisă de dr. Ileana Pintilie, curator, critic şi istoric de artă

Expoziţia-laborator, vizând domeniul xilogravurii practicată de artistă în prima perioadă a carierei sale artistice, face parte din programul cultural intitulat RE(IN)SEMNARE, care cu ocazia celor 60 de ani de existenţă, respectiv 35 de ani de activitate artistică şi-a propus o retrospectivă reflectată într-un număr de expoziţii desfăşurate pe parcursul acestui an, în diverse locuri, atât în ţară cât şi în străinătate,.

Manifestarea se doreşte a fi un atelier deschis, în care pe lângă lucrările expuse vor figura şi instrumente de lucru, plăcile de lemn gravate şi presa de imprimat. Asfel se va încerca repunerea în valoare a unei tehnici străvechi – gravura în lemn, tehnica cu indelungata tradiţie si în Germania.

Suzana Fantanariu, artist plastic, prof.univ.dr. la Facultatea de Arte – Universitatea de Vest din Timişoara a obţinut în acest domeniu premii internaţionale la bienalele de gravură din: Bansca-Bistrica (Ex-Cehoslovacia), 1982, Paris (Franta), 1992, Maastricht-(Olanda), 1993, Sharjah (Emiratele Arabe Unite), 1997, Beijing (China),1998, 2003.