Prezentare de film "Tempo! Tempo!"

27 ianuarie,  ora 18, Centrul Cultural German Timişoara, Prezentare de film: „Tempo! Tempo! – douăsprezece poveşti • două ţări • o piesă de teatru”

În data de 27 ianuarie a prezentat Centrul Cultural German din Timişoara filmul documentar „Tempo! Tempo! – douăsprezece poveşti • două ţări • o piesă de teatru”, care reflectă procesul de creare a piesei de teatru cu acelaşi nume care a fost concepută în anul 2007 împreună cu casa de cultură Literaturhaus Stuttgart. Documentarul de 60 de minute prezintă munca din spatele culiselor a actorilor debutanţi germani şi români în cele două ţări.

Filmul documentar „Tempo! Tempo!” surprinde procesul naşterii acestei piese şi imortalizează aşteptările, temerile şi speranţele celor angajaţi în el. În ce ritm trăim şi în ce ritm vrem să trăim? De cât timp au nevoie tinerii astăzi pentru a face o facultate, pentru a deprinde o profesie, pentru a amenaja o locuinţă? Cât timp îmi ia să cunosc pe cineva, să leg prietenii, să mă îndrăgostesc? Cum se raportează tinerii din Germania la responsabilitatea pe care trebuie să o preia şi la aşteptările pe care trebuie să le împlinească? Şi cum stau în această privinţă lucrurile în România? Aceste întrebări s-au dezvoltat pe parcursul unui proces în care, pe o durată de aproape un an, şase tineri autori din Germania şi şase din România au scris, repetat şi adus pe scenă, sub îndrumarea unui dramaturg german şi a unui regizor român, o piesă de teatru.

Timp de peste opt luni, participanţii la proiect au fost însoţiţi în călătoriile lor interioare şi exterioare. Filmul este centrat pe aceştia şi pe experienţele lor personale. „Tempo! Tempo!” este un film despre apropiere, despre asemănările şi diferenţele dintre ţări, despre depăşirea limitelor, despre magia poveştilor.