“…drum spre Bibliotecă”

6 – 10 aprilie, ora 18:30, Centrul Cultural German Timişoara – “…drum spre Bibliotecă”

Centrul Cultural German din Timişoara a adus in perioada 6 – 10 aprilie proiectul …drum spre Bibliotecă la cea de-a doua ediţie. Prin acest proiect biblioteca a fost exprimată prin artă. S-a evidenţiat felul în care oamenii văd  cartea şi relaţia carte – sentiment, impuls , reactie.

” …drum spre Biblioteca” a urmărit să adune artişti plastici, scriitori si debutanţi, muzicieni, elevi, studenţi şi profesori pe acelaşi drum, drumul exprimării artsitice. Cartea este văzută ca oglindire a noastră.

Întins pe parcursul unei săptămâni, la Centrul Cultural German din Timişoara, Librăria Cărturesti, Librăria Cartea de nisip, Colegiul National Constantin Diaconovici Loga, Universitatea Tibiscus, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, One Move – Climbing Gym si Biblioteca Britanică din Timişoara, proiectul a cuprins prezentarea cărţii adresată copiilor “Es war einmal ein Stein” a scriitoarei germane de origine română, doamna Ines Reeb Gische, care va deschide evenimentul, un film de scurt  metraj numit “Biblioteca mea” realizat cu ajutorul elevilor Colegiul Naţional Constantin Diaconovici Loga, un moment muzical susţinut la chitară de Alin Albulescu, un versnisaj de grafică „…drum spre Biblioteca. “ realizat de artista Ciobotin Bojita, a cărei prezentare o va face domna Artist plastic Suzana Fântânariu, expozitia “Copertă de carte” realizată de elevii Liceului de Arte Plastice sub indrumarea doamnei directoare Eugenia Dragoi – Banciu, prezentarea romanului „ Ascunşi in văzul lumii” realizat de elevii mai multor licee din Timişoara , prezentarea vernisajului de fotografie numit „ Faţă in faţă cu o carte”  şi expoziţia „Forma Literelor” realizată de către elevii Colegiul Naţional Constantin Diaconovici Loga si de către copii inscrişi la cercul de pictură al Palatului Copiilor din Timişoara.

„…drum spre Bibliotecă” a urmărit să lase un ecou in panorama oraşului Timişoara, un ecou la care tânara generaţie să răspundă prin prezenţa lor mai mare in lumea cărţii si a Bibliotecii. Acest proiect s-a adresat tuturor cititorilor şi tuturor celor care au deschidere spre artă şi creaţie precum şi tuturor care prezintă interes pentru instituţiile amintite.

Cristina Delia Florescu- Iniţiator si coordonator proiect.