Biblioteca de ghiozdan DaF nivel A1/A2

Ce este biblioteca de ghiozdan DaF?

Este o bibliotecă mobilă pentru profesori care predau limba germană ca limbă străină. Conține două titluri de povești detective la nivel A1 și A2 – numărul de exemplare corespunde unui set pentru clasă. Profesorii au posibilitatea de a implementa acestea la ora de germană în nenumărate feluri. Scopul bibliotecii de ghiozdan este să ofere acces la limba germană prin texte didactizate, motivându-i pe cei care învață și deschizând drumul spre diferite tematici.

În prim plan stă prelucrarea textelor cu ajutorul CD-urilor audio și exerciții de aprofundarea textului. Textele se caracterizează prin faptul că sunt abordabile din punct de vedere lingvistic și rezolvările care le conțin pot ajuta la documentarea progresului de învățare.

În biblioteca de ghiozdan DaF se regăsesc câte 15 exemplare pentru fiecare dintre titlurile Sport ist Mord și Haifische in der Spree, iar fiecare exemplar include CD-ul audio aferent.

Pentru cine este recomandată biblioteca de ghiozdan?

Pentru profesori de limba germană care doresc să integreze aceste cărți în orele de predare și să le ofere elevilor experiență în lucratul cu texte în limba germană. Cele două titluri sunt recomandate și pentru introducerea în lucrul cu texte lungi cu o singură linie narativă.

Cum poate fi împrumutată biblioteca de ghiozdan?

Toți profesorii care predau germană ca limbă străină sunt invitați să împrumute setul pentru clasă care conține titlurile Sport ist Mord și Haifische in der Spree de la biblioteca Centrului Cultural German pentru câte șase săptămâni.