Impuls Fabric

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara organizează în perioada 1-6 octombrie 2019 – Impuls Fabric. Evenimentul va aduce în prim-plan spectacole de acrobație și dans ale unor artiști din Franța, Germania și România, precum și două seri cu muzică de excepție: jazz manouche cu Manushan مانوشان (FR) și un recital extraordinar de muzică lăutărească – Taraf de Caliu (RO).

Gândită ca o serie de evenimente de dans și artă desfășurate în fiecare dintre cartierele orașului, seria IMPULS ajunge în luna octombrie în cartierul istoric Fabric. Locul de desfășurare va fi Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului), zonă verde care va fi transformată în loc de întâlnire, zonă de spectacole și acrobații. Primele zile, de marți până vineri, sunt dedicate atelierelor de mișcare și dans destinate grupurilor vulnerabile: vârstnici, copii cu deficiențe de vedere, tineri cu dizabilități, dar și elevilor de la școlile din cartierul Fabric și profesioniștilor din următoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Atelierele sunt coordonate de artiștii companiei franceze UN LOUP POUR L’HOMME și se desfășoară în colaborare cu:
***Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Timișoara, ***Liceul Teoretic Iris Timisoara,
***Asociația CevaDeSpus,
***Liceul Teoretic „William Shakespeare“

Sfârșitul de săptămână va umple parcul de evenimente: ateliere pentru publicul larg, dar și spectacole de trapez, acrobații susținute de artiști din Franța și România, sau de hip-hop susținute de o trupă din Germania. Serile se vor încheia cu concerte de jazz și muzică lăutărească: Manushan (Franța) va susține un concert sâmbătă seara, iar Taraf de Caliu (România) va încheia ziua de duminică.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si program accesați pagina de facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/events/427042454587659/