FilmparaDE: Western

13 decembrie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi difuzat fimul Western.

Bulgaria, lângă granița cu Grecia: Un grup de muncitori germani sosesc în țara nimănui pentru a construi o centrală electrică. Dar pentru asta, un râu trebuie să fie deviat iar bărbații din jurul maistrului german Vincent nu vorbesc nici engleza nici bulgara. Lucrările la instalația hidroelectrică durează mai mult decât era planificat pentru că materialele de construcție sunt rare. Apa nu este suficientă nici măcar pentru a face suficient beton.

Meinhard, nou-venitul tăcut, găsește un cal în munți și decide să plece la plimbare în sat, să întâlnească localnici bulgari. În ciuda faptului că nu vorbește limba, el își găsește acolo prieteni.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 13 decembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.