FilmparaDE: About a girl

O comedie neagră despre dragoste, moarte și maturizare: Filmul „About a Girl“ în regia lui Mark Monheim povestește cu umor despre cea mai dificilă dar și frumoasă perioadă din viața unui om: adolescența.

Charleen (Jasna Fritzi Bauer) este fascinată de moarte: Face o practică la un serviciu funerar, fotografiază animale moarte, ascultă muzica unor artiști decedați și – pentru că totul în viață i se pare prea complicat – se joacă cu gândul să viziteze prematur lumea de dincolo. Încercarea ei de a se sinucide eșuează, iar Charleen nu ajunge în rai, ci la spital, având coloana vertebrală ușor fracturată. Mama sa, Sabina (Heike Makatsch), poate să o ia acasă doar cu condiția să o ducă la un psiholog. Acolo Charleen se întâlnește cu cel mai tocilar băiat de la ea din clasă, cu Linus (Sandro Lohmann) care la rândul său este ciudățel. Charleen se îndrăgostește de el, iar relația lor neobișnuită o salvează. Ea descoperă și latura frumoasă a vieții, ceea ce dă convingerile ei complet peste cap.

„About a Girl“ este primul film de lungmetraj al lui Mark Monheim, absolvent a Facultății de Televiziune și Film München. Noi proiectăm tragi-comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză în ziua de 9. noiembrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Astfel continuăm seria de filme germane „FilmparaDE“. Aceasta este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-InstitutIntrarea este liberă.