FilmparaDE: : Hannah Arendt

19 octombrie 2017, ora 18.30  | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7

Regie: Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012)

Filmul prezintă un portret impresionant al celebrei teoreticiene și publiciste evreice de origine germană Hannah Arendt, care a devenit profesor universitar la Princeton, Yale și alte universități prestigioase din Statele Unite. În 1961 Hannah Arendt călătorește la Ierusalim pentru a realiza un articol pentru revista The New Yorker cu privire la procesul criminalului nazist Adolf Eichmann. În urma acestui reportaj, Arendt a șocat lumea cu teza ei despre „banalitatea răului”. Cu toate acestea, ea rămâne consecventă în poziția sa și nu se teme de confruntare, mai ales atunci când este vorba de probleme atât de importante ca totalitarismul și puterea.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 19 octombrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.