Cutia Pandorei: Film cu muzică live

7 aprilie | ora 19:00 | Sala Capitol | Filarmonica de Stat Banatul

În capodopera cinematografică „Cutia Pandorei” (1929), Lulu (Louise Brooks) atrage ghinionul tuturor bărbaților cu care intră în contact. Regizorul Georg Wilhelm Pabst a văzut în Louise Brooks o actriță deosebit de senzuală, erotismul și lascivitatea ei fiindu-i însă învăluite într-o aură de inocență și puritate. Chiar imediat după lansare filmul a fost interzis tinerilor și după acapararea puterii de către național socialiști a fost complet interzis.  Mai rău de atât, muzica originală a filmului a dispărut complet.

Între anii 2013/ 2014 Institutul Goethe din București l-a însărcinat pe tânărul compozitor german Dominik Schuster să compună coloana sonoră pentru orchestră. Interpretarea personală nouă a Cutiei Pandorei aduce operei vechi o strălucire aparte.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul va interpreta coloana sonoră sub conducerea dirijorului Stefan Geiger din Hamburg, unul dintre cei mai faimoși dirijori pentru muzică de film orchestrată.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu Filarmonica de Stat Banatul cu sprijinul Goethe Institut București.

Biletele pot fi achiziționate de la caseria Filarmonicii Banatul.

PANDORAS