FilmparaDE: Im Labyrinth des Schweigens

16 februarie 2017, 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Giulio Ricciarelli, „Labirintul tăcerii” (2013/ 2014)

Germania, 1958: În perioada de creștere economică, crimele naziștilor sunt date uitării. Când un  supraviețuitor de la Auschwitz îl recunoaște pe fostul său gardian din lagărul de concentrare (care acum ocupă o funcție onorabilă de profesor), la judecătorie nimeni nu îi ia în seamă sesizarea.

Doar atunci când jurnalistul Gnielka atrage atenția tribunalului, tânărul procuror Johann Radmann reacționează. Inițial el redeschide cazul împotriva voinței superiorilor săi. Doar procurorul general Fritz Bauer îl susține pe tânărul procuror și îl însărcinează oficial cu acest caz, iar cei doi colaborează pentru a da de urmele celui vinovat. Radmann începe să caute martori care pot atesta crimele din lagărele de concentrare. Cu timpul, el devine tot mai implicat într-un labirint de represiune, transfigurare și negare. Dar împotriva tuturor rezistențelor sociale și politice, Radmann, Bauer și angajații lor reușesc să pună pe rol primul proces pentru crimele petrecute la Auschwitz.”

 Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 16 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.