Spiegelungen: Premiu pentru poezie

Institutul pentru cultură și istorie germană de la Universitatea Ludwig-Maximilians din München anunță pentru anul 2017 primul concurs al revistei Spiegelungen pentru Premiul pentru poezie. Pe lângă premiul cel mare de 1500 de euro va fi acordat și premiul publicului în valoare de 750 de euro. Fiecare participant poate trimite maxim cinci poezii în limba germană, nepublicate (nici în print, nici online), De asemenea, se va atașa și o scurtă biografie.

Dorința de a participa și la selecția pentru premiul publicului trebuie să menționată explicit. Textele trimise vor fi votate de către public online sau în variantă tipărită.

Organizatorii nu doresc să facă nici o propunere tematică pentru concurs își doresc însă reflexii lirice și legături – bio, topo sau motivate ortografic – cu spațiul Danubiano – Carpatic, sau, în mare, centralizarea diferitelor tradiții culturale. Concluzie : poezia, ca loc al culturii și al conștiinței tradiției, al libertății gândirii, al asocierilor îndrăznețe și al experimentelor, această poezie trebuie să fie ținută la loc de cinste.

Spiegelungen – revista pentru cultură germană și istoria Europei de Sud – Est se ocupă, în diversele articole științifice și literare, cu regiunea Dunării și a Carpaților și interacțiunea sa cu influențele germane sau central europene, mai ales în zonele istorice, lingvistice sau culturale.

Termenul limită pentru trimiterea textelor este data de 15 februarie 2017.

Odată cu trimiterea manuscriselor autorii se obligă să respecte condițiile de participare : textele trebuie să fie scrise de către autori (lucrările colective trebuie menționate) și nu au voie să fi fost publicate anterior participării la concurs. Odată cu expedierea textelor, participanții se obligă să citească textele respective în cazul în care vor câștiga concursul și își vor da acordul pentru publicarea lor în orice formă decisă de Institut. Primirea textelor nu va fi confirmată și acestea nici nu vor fi trimise înapoi. Angajații și angajatele revistei Spiegelungen și ai Institutului nu au voie să participe la concurs.

Expedierea lucrărilor se va face pe e-mail (format PDF) sau poștă la :

spiegelungen-literaturpreis@ikgs.de
sau

Institut für deutsche Kultur und Geschichte Südosteuropas (IKGS) an der LMU München

Kennwort: Spiegelungen-Literaturpreis

Halskestraße 15, D-81379 München