Festivalul Filmului Francez

Ediția cu numărul XX a Festivalului Filmului Francez are loc între 2 și 13 noiembrie.  Cinefilii sunt așteptați în să ia parte la o experiență cinematografică inedită șapte orașe din țară: București, Timișoara, Iași, Sibiu, Constanța, Brașov și Buzău. Festivalul este organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România și este format din patru secțiuni distincte : Competiția tinerilor regizori francezi, Săptămâna Cahiers du Cinéma, dedicată celebrei reviste, Panorama, filmelor franceze care au întâmpinat un succes din partea criticilor și publicului, precum și Retrospectiva consacrată regizoarei Lucile Hadžihalilović. La Timișoara, între 3 și 6 noiembrie, vor fi prezentate două secțiuni: competiția tinerilor regizori și panorama.

În cadrul Competiției, sunt prezentate șase filme de lungmetraj de debut, realizate de tineri regizori francezi. Publicul român are posibilitatea de a descoperi operele cinematografice inedite și de a vota în cadrul acestei selecții. Cel mai bun film va fi distribuit ulterior în cinematografele din România.

Secțiunea Panorama este consacrată promovării și difuzării cinematografiei franceze contemporane, oferind publicului român oportunitatea de a descoperi sau de a redescoperi filme recente care au cunoscut un succes în rândul criticilor. E vorba despre opt filme premiate în cadrul marilor evenimente cinematografice.

Toate filmele sunt în versiunea originală, cu subtitrare în limba română și pot fi vizionate în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

Întreg programul poate fi găsit aici: www.institutul francez.ro precum și pe pagina de facebook a Institutului Francez din Timișoara.

fff2016tm