AUFRUF zum Projekt: DIE GESCHICHTE BRAUCHT IHR ENDE

Scrieți după o idee de Ioona Rauschan*

Invitația se adresează literaților, scriitorilor și jurnaliștilor care doresc să intre într-un dialog scriitoricesc cu romanul neterminat, Cronica rataților, al autoarei timișorene Ioona Rauschan, decedată în anul 2010.

Inițiatorii proiectului, membri ai asociației „Prietenii Ioonei Rauschan”, ale cărei baze au fost puse de fratele scriitoarei, au ales trei fragmente pe care le pun la dispoziția scriitorilor timișoreni pentru a putea crea o proză originală (fragmentele sunt traduse în limba română). Cei interesați pot porni de la ideea din fragmentul dat sau scrie în continuarea textul.

Fragmentele sunt: Storyboard (arborele genealogic, legătura dintre personaje),Storyboard Irma (locuri, situații etc.) și un fragment de text.

Asociația va publica textele trimise într-o antologie, iar cartea va fi lansată în cadrul unei expoziții la finalul căreia autorilor participanți le vor fi înmânate premii. Textele trimise vor fi citite și apreciate de către un juriu format din renumiți critici literari.

Informații importante:

Înscrieri: până la 31 August 2016

Numărul de pagini: maxim 75

Data limită pentru trimiterea textelor: 31 Decembrie 2016, ora 16.00

Formatul: Times New Roman 12, distanța între rânduri: 1,15

Fragmentele preluate întocmai din romanul autoarei Ioona Rauschan se vor scrie în Italic Bold.

Cei interesați să primească textele și formularul de înscriere sunt rugați să se adreseze doamnei Brândușa Armanca sau domnului Robert Tari la următoarele adrese de e-mail: brindusa.armanca@gmail.com,robitari@gmail.com

 

*Ioona Rauschan (1955 – 2010). Scriitoare, regizoare, artistă plastică, a debutat în presa studențească, iar mai târziu în revista Orizont, unde a publicat critică literară, recenzii, poezii și proză, pentru care a fost premiată de către scriitorii timișoreni. Între 1983 și 1988 a fost regizoare la Teatrul de păpuși. În 1988 a plecat în Düsseldorf (Germania), unde a rămas până la sfârșitul vieții. A fost redactoare la Deutsche Welle și a realizat peste 20 de filme documentare în calitate de regizor de film independent. În 1995 a publicat povestirea Die schöne Strickerin (Frumoasa cusătoreasă). Filmul Auf der Schwelle (În prag) despre poetul germano-evreu Heinrich Heine, a fost difuzat în 2006 de canalul cultural Arte. În 2009, apare romanul Abhauen (Fuga) la editura Pop, iar traducerea lui în limba română va apărea post-mortem. Romanul Das Buch der Versager (Cronica rataților), ultimul publicat, este un roman neterminat care urmărește destinul unei familii, destin strâns legat de orașul natal al autoarei, Timișoara.

Save

Save