O!PLA Animation Across the Borders

OPLA

În cadrul săptămânii cafenelelor, Cafékultour 2016, va avea loc miercuri, 20 aprilie, de la ora 19 o proiecție de filme animate realizate în Polonia. Institutul Polonez din București, Institutul Francez Timișoara și noi vă invităm la o seară de filme la librăria Cărturești (Mercy).

Programul O!PLA ACROSS THE BORDERS 2015 prezintă laureații celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, care s-a desfășurat în 51 orașe din Polonia în perioada 21 martie – 31 mai 2015.

O!PLA ACROSS THE BORDERS 2015 cuprinde filme realizate în studiouri profesioniste, animații independente, filme studențești, videoclipuri de animație. Programul de anul trecut al O!PLA ACROSS THE BORDERS a fost prezentat în 34 orașe de pe 5 continente. Inițiatorul și organizatorul principal al festivalului O!PLA este Asociația Animation Across Borders din Polonia.

O!PLA este mai înainte de toate o încercare de a obține un contact și de a construe o relație între spectatorul polonez și animația poloneză de autor, dar și de a promova, în țară și în străinătate, una dintre cele mai mari comori ale culturii poloneze – filmul de animație, care continuă să fie una dintre cele mai importante sfere ale artei poloneze.

La baza O!PLA se află concursul national al celor mai noi animații poloneze pentru adulți, care este însoțit de retrospective, proiecții de animații pentru copii și tineri, ateliere de animație, concerte, vernisaje. Ceea ce oferă o notă distinctă. Festivalului este faptul că jurizarea este făcută chiar de către publicul prezent la proiecții, ei fiind cei care aleg câștigătorii.

Anul acesta în cadrul Cafékultour vom vedea o selecție a celor mai bune animații din 2015! Intrarea este liberă.

Cafekultour 2016