Concert: Bonnage Horreur

Bonnage Horreur

Mai mult decât un concert: Bonnage Horreur transformă orice locație într-un spațiu tainic. Muzica austriecilor Benjamin Schiemer (chitară, sitar) și Bernd Ammann (contrabas, e-bass) ghidează mâna artistului vizual S.R. Ayers care își dă frâu liber imaginației, răpindune în lumea benzilor desenate precum și a artei abstracte.

Marți, 19 aprilie, de la ora 20 va avea loc concertul celor trei la Ambasada în cadrul săptămânii cafenelelor Cafékultour.

Nimic nu este previzibil când cei trei bărbați comunică live prin arta lor. Worldmusic, flamenco, rock, jazz sunt interpretate vizual, iar în interacțiunea lor se nasc povești despre esența umană.

Ayers și Schiemer s-au cunoscut în urmă cu zece ani în India. „ Eu lucram la benzi desenate, Benny era muzician“,zice americanul, „și îmi doream o coloană sonoră pentru desenele mele, în timp ce pentru Benjamin nu exista nimic mai palpitant decât să aibă
imagini pentru muzica lui. Ce noroc, ne-am gândit noi!“

A mai durat însă câțiva ani până când Ayers, Schiemer și Ammann au format Bonnage Horreur. „Suntem de mult prieteni și când a apărut ideea formării acestei trupe, am vrut doar să unim muzica cu imaginile. Și a funcționat de minune.“

Muzica live și desenele realizate live pe proiector nu se încadrează într-un gen. Sunetul sitarului, un instrument indian, amintește de orientul îndepărtat, iar contrabasul de jazz-ul clasic, creând astfel o muzică complexă. Și S.R. Ayers, deși rămâne fidel originilor, devine abstract în desenele sale.

Bonnage Horreur creează seri de film. Partea frumoasă este că nimeni nu a văzut și nu cunoaște pelicula. Este o premieră absolută care trebuie trăită ca și proiectul celor trei: live.

Evenimentul este organizat de lectoratul austriac din cadrul universității de vest din Timișoara cu sprijinul forumului cultural austriac din București. Intrarea este liberă.

Cafekultour 2016