Primul Barista Show în Timișoara

Cafekultour 2016 Barista Nana Holthaus-Vehse Foto 2

Maestra barista Nana Holthaus-Vehse vrea să redefinească cultura cafelei. În cadrul Cafékultour 2016 vă invităm luni, 18 aprilie, de la ora 19 în Aethernativ Cafe la primul Barista Show în Timișoara. Nana Holthaus-Vehse vo povesti despre istoria cafelei, despre importanța ingredientelor și despre rolul unui barista în timp ce va prepara cafele.

De aproape zece ani organizează seminarii despre cafea și călătorește prin toată Europa pentru a iniția oamenii în această artă. Nu a fost ușor să câștige respectul acestora, mai ales ca femeie, și de aceea s-a văzut „nevoită“ să câștige campionatul național german de
Barista.

În 2009 a obținut acest titlu și de atunci maestra barista Nana lucreaza cu cei mai mari producători de cafea precum Jacobs, deține propria ei agenție de baristi și s-a lansat independent cu firma ei „Barista World“.

Astfel, participă la diverse târguri de specialitate și diferite evenimente cum ar fi cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pentru ei lucrează trei instructori, cu care organizează școlarizări în Germania.

Nana Holthaus-Vehse este o persoană publică cu numeroase apariții în mass-media, fiind și reprezentanta celui mai mare producător de cafea din lume JDE (Jacobs Douwe Egberts). Printe clienții ei se numără Mc Café, TUI, Miele, San Fransisco Coffee Company.

Show-ul pe care îl va ține în Timișoara se va axa pe rolul unui barista și pe importanța unei instruiri corespunzătoare a acestuia.

Evenimentul este sprijinit de Goethe Institut din București. Intrarea este liberă.

Cafekultour 2016