FilmparaDE 2016 – Reîncepe seria de filme

film_parade_2016x

Fugiți, dacă puteți, deoarece continuăm seara noastră de filme. Noi vă promitem că o să râdeți, o să plângeți și o să petrecem împreună șapte seri de neuitat.

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti vă invită la a doua parte a seriei FilmparaDE. Cu „parada“ actuală a producțiilor de film germane contemporane, dorim să prezentăm scena cinematografică a Germaniei și de a evidenția particularitățile filmului german.

 

40252

În 4 februarie proiectăm comedia tragică „Fugi, dacă poți“ regizat de Dietrich Brügemann. Filmul povestește despre relația în trei dintre studentul Ben, care este paralizat, tânărul Christian și studenta de la facultatea de muzică Annika. Cu povestea de tip coming-of-age a lui Brügemann pot relaționa în mod special membri generații Y. Cei trei protagoniști jucați de Robert Gwisdek, Jacob Matschenz și Anna Brüggemann nu știu ce să facă cu viața lor. Nu doar căutarea iubirii îi debusolează, ci și constanta căutare a propiei identități.

Fiecare proiecție va începe de la ora 18:30 în ceainăria Librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr. 7). Toate filmele vor fi prezentate în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Evenimentele din cadrul FilmparaDE au loc cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

Următoarele filme:

18 februarie: About a Girl (Charleen se desparte), regie: Mark Monheim

03 martie: Bulevardul Schönefeld, regie: Sylke Enders

17 martie: Superego, regie: Benjamin Heisenberg

31 martie: Pe când visam, regie: Andreas Dresen

14 aprilie: Bărbatul care salta peste mașini, regie: Nick Baker-Monteys

28 aprilie: Între lumi, regie: Feo Aladag