FilmparaDE: Supra-Ego

UIUD_16

Opozițiile stranii se atrag: În comedia regizorului Benjamin HeisenbergSupra-Ego” actorii Georg Friedrich și André Wilms întruchipează un pungaș și un terapeut care devin prieteni după o încurcătură de proporții.

Nick Gutlicht (Georg Friedrich) datorează bani oamenilor greșiți. Hoțașul trăiește din cărți furate pe care le vinde la anticariate. Astfel intră în casa renumitului psihoterapeut Curt Ledig (André Wilms) și este confudat de acesta. Ledig îl angajează pe Nick să aibă grijă de casa lui. Pentru pungaș este oportunitatea ideală de a goli vila terapeutului și totodată să se ascundă.  Ledig îl prinde pe acesta cum fură, decide însă să îl vindece de cleptomanie în loc să-l denunțe la poliție. Renumitul terapeut are și el păcate din trecut pe care încearcă să le ispășească. Începuturile sale științifice le-a avut în perioada celui de-al treilea Reich.

Supra-Ego“ de Benjamin Heisenberg a făcut parte din seria de filme „Paronama Spezial” la Berlinale în 2014. Noi proiectăm comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 18 februarie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

FilmparaDE 2016 Banner Articol-01