Curs de teatru pentru copii

Cursul de teatru pentru copii cu vârste între 7 și 11 ani, organizat de Centrul Cultural German Timișoara împreună cu Olga și Silvia Török – actrițe la Teatrul German de Stat Timișoara – va începe la data de 10 noiembrie 2015. Acesta are loc o dată pe săptămână în biblioteca CCG în intervalul orar 16:00 – 17:30 și se desfășoară în limba germană. Prețul cursului este de 150 RON pe lună.

photoJocul are un rol fundamental în dezvoltarea copilului. Este dovada bunei sale sănătăti fizice, psihice și intelectuale. El permite crearea unor conexiuni importante și dezvoltă simțul umorului. El este cel mai bun mijloc pentru învățare, căci prin joc copilul învață ușor şi asimilează fără să-și dea seama. Pe lângă plăcere, jocul îi permite copilului să-și dezvolte armonios corpul și simţurile. Îi dă ocazia să asimileze un mare număr de informații și are o formidabilă valoare de antrenament.

Teatrul incepe printr-o joaca. Şi prin joaca sistematizată încercăm să canalizăm energia copiilor în diverse direcţii pentru a atinge diferite scopuri.

Cursul de teatru urmărește:

mIMG_71811. Dezvoltarea sensibilităţii, a imaginaţiei și a creativităţii artistice prin care copilul va ajunge să se cunoască și să se exprime mai bine. El va învăța de asemenea să își cunoască și să își controleze corpul, emoțiile, stările, dorințele, să își dezvolte spiritul de observație, să învețe să se concentreze și să se integreze intr-un grup;

2. Cunoaşterea şi utilizarea elementelor de limbaj teatral;

3. Dicția bună și îmbinarea acesteia cu atitudinea corectă;

4. Respectarea regulilor de participare la jocurile propuse;

5. Manifestarea sentimentelor de toleranță și prietenie în raportul cu ceilalți copii;

6. Luarea deciziilor împreună cu ceilalți copii în atingerea scopului propus;

7. Repetarea unei piese de teatru și prezentarea acesteia în public.

A doua serie de înscrieri pentru cursul de teatru se face în urma unei preselecții care va avea loc în data de 10 noiembrie 2015, de la ora 16, la sediul Centrului Cultural German. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi la adresa info@ccgtm.ro.