Ziua porților deschise la bibliotecă

BibliothekÎn data de 23 octombrie 2015, Centrul Cultural German din Timișoara are program special cu ocazia „Zilei Bibliotecilor“. În această zi publicul timișorean este invitat să descopere biblioteca Centrului și noile sale achiziții. De asemenea, va putea răspunde întrebărilor dintr-un chestionar interactiv despre cultura și civilizația germană, pentru a câștiga astfel pachete de cărți și reviste sau un Card Confluența Culturilor, care asigură pentru un an de zile accesul la biblioteca Centrului Cultural German, la cea a Institutului Francez, precum și reduceri la serviciile altor parteneri din oraș.

Între orele 10 – 13, biblioteca este rezervată pentru elevi, care sunt invitați să își găsească printre rafturi revistele și cărțile favorite. Cadrele didactice sunt rugate să programeze vizitele claselor de elevi printr-un e-mail la info@ccgtm.ro. Între orele 13 – 18, intrarea este liberă pentru toți iubitorii de lectură și cei interesați de cultura germană.

Ziua Bibliotecilor a fost înființată în 24 octombrie 1995 sub patronajul președintelui federal al Germaniei, Richard von Weizsäcker. De atunci, bibliotecile din toată Germania atrag atenția asupra rolului lor ca loc al cunoașterii, ca mediator de informații și ca instituții culturale prin activitățile și evenimentele deosebite pe care le desfășoară.