Recomandare: Sabotage Festival 2015

poster-sabo-webSabotage Festival 2015 are loc pe 2-3 octombrie în Timișoara. Anul acesta Sabotage reprezintă singurul festival indoor din oraș, care include două scene și două nopți de concerte și show-uri electronice live între orele 21:00 și 06:00.

Aflat la ce de-a treia ediție, line up-ul este format din aproximativ 20 de artiști, printre care Foreign Beggars, WhoMadeWho, Max Cooper live, Premiesku live, Subcarpați, Kalabrese, On-the-go, Brum, Exit Oz si mulți alții.

Foreign Beggars este o formație din Anglia care promovează muzica hip-hop și dubstep. Având opt albume la activ, a câștigat titlul Best New Act în Marea Britanie la Hip Hop Awards 2004 și titlul Lyric Pad Hip Hop în 2005. De asemenea, grupul a fost nominalizat pentru Best European Hip Hop Act la Urban Music Awards în 2010, alături de Professor Green, La Fouine și Tinie Tempah.

WhoMadeWho este o formație a genului pop-experimental înființată în 2003. Trio-ul danez îmbină mai multe influențe muzicale, de la psychedelia anilor ’60 la rock-ul anilor ’70 sau de la disco la electronica anilor ’90. În decursul carierei, formația a lansat șase albume. Ultimul, “Ember”, a apărut în 2015. Anul acesta, WhoMadeWho concertează pe scenele marilor festivale europene, cum ar fi Roskilde, Smukfest, Alive Festival, ș.a.m.d. Iar în august, formația are în vedere un tur american.

Max Cooper este un producător de muzică techno și electronica. Resident Advisor îl clasifică în Top 20 Live Acts 2011 și 2012. În 2014 artistul aduce pe scena muzicii electronice albumul “Human”. Cooper a lansat peste șasptezeci de piese originale, dintre care peste douăzeci sunt acompaniate de material video.

Premiesku reprezintă proiectul muzical românesc format din Livio, Roby şi George G. Proiectul analogic a ajuns să fie foarte apreciat peste hotare, iar băieții sunt membrii de bază al label-ului Desolat. Grupul se caracterizează pritr-un mix de stiluri care aparțin muzicii electronice 4/4, precum deep-house, Detroit techno si tech-house. Producțile lor au fost lansate de către case de discuri influente, precum Cecille și All In. Premiesku este cunoscut în mod special pentru performanțele live analogice, iar la Sabotage Festival va surprinde publicul cu un live set de excepție.

Subcarpați & band este un proiect de muzică electronică și hip-hop, îmbibat cu influențe din folclorul românesc. Genul muzical abordat face parte din folclorul underground și constă în reinterpretarea unor piese din folclorul românesc utilizând ritmuri moderne. Subcarpați a concertat la toate festivalurile mari de muzică electronică din România, precum Electric Castle, Untold, Airfield, GreenSounds și altele. Formația se încadrează în topul celor mai căutate trupe din România.

Kalabrese împreună cu trupa sa vor susține un concert în cadrul festivalului Sabotage. El este considerat unul dintre cei mai influenți producători din scena muzicii electronice din Zurich. Stilul muzical combină elemente de funk organic cu electro. Albumul de debut “Rumpelzirkus” a fost răsplătit cu recenzii bune în întreAuflage der aga lume pentru scena muzicii dance. Kalabrese este un proiect independent, iar în ultimii doi ani, a fost prezent la majoritatea festivalurilor din Europa, precum Sonar, Mutek, Transmediale Berlin, Electrowave, Fusion, Kater Blau etc.

On-the-go tinde să fie cea mai bună trupă independentă din Rusia la ora actuală. De-a lungul carierei, a reușit să obțină susținerea muzicienilor ruși, precum Tesla Boy și Pompeya. Trupa a concertat toată țara în cadrul celor mai importante festivaluri de muzică.

Brum este binecunosutul trio experimental cu influențe electro din Timișoara. Genul muzical combină stiluri moderne cu bas și tobe live, chitare și sinthuri agresive, precum și voci minimale bine încadrate în aranjamente spațiale. La sfârșitul anului 2014, cei trei muzicieni au fost nominalizați la categoria “Best Electro”, la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete.

Exit Oz este un proiect de jazz contemporan din Timișoara, care a luat naștere în 2011. O dată cu lansarea primului album “Împământenit” în 2014, se consolidează o etichetă descriptivă pentru muzica Exit Oz și anume dark jazz. Tema muzicală are drept element central, pământul. Muzica propusă de Exit Oz include atât elemente din jazz contemporan, cât și puternice influențe din post-punk, pop, electronica și metal.

Biletele pentru festival sunt în valoare de 49 de lei și disponibile în Timișoara la punctele de vânzare partenere: U-man Store, Aethernativ, Ambasada și Scârț Loc Lejer. Online: http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7391

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/865835566846457/