FILM: „Poll”

www.poll-derfilm.deLa începutul lunii februarie Centrul Cultural German Timișoara și lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica Timișoara invită la  proiecția unui nou film în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7). În data de 6 februarie 2014, la ora 18:30, va fi proiectat filmul „Poll”, din anul 2010, în regia lui Chris Kraus.

În „Poll“ acțiunea începe cu puțin timp înaintea declanșării Primului Război Mondial. Oda von Siering, o fată în vârstă de 14 ani, care până la moartea mamei a trăit în Germania, merge la tatăl ei în Estonia. În casa tatălui ea se simte străină și resimte o stare apăsătoare în noul mediu familial. Odei îi lipsește mama, care a fost cea mai importantă persoană din viața ei, dar și țara natală. La Poll, proprietatea tatălui ei, ea întâlnește un anarhist estonian rănit, pe nume „Schnaps“, care se ascunde de trupele țariste. Oda îl ajută și îl ascunde. În scurt timp aceasta dezvoltă sentimente pătimașe pentru „Schnaps“.

Filmul a câștigat în anul 2010 Premiul Filmului Bavarez la categoriile „cel mai bun protagonist”, „cea mai bună actriță tânără” și „cea mai bună imagine scenică”, premiul special al juriului la Filmfest Rom, premiul Deutscher Filmpreis la categoriile „cel mai bun personaj secundar”, „cea mai bună camera” și „cea mai bună imagine scenică” în anul 2011 și premiul publicului la cea de-a 15 ediție a Festivalului De Film European de la București.

Proiecția are loc în parteneriat cu Librăria Cărturești și cu sprijinul Goethe-Institut.