Seria de filme "Vedere panoramica …": „Gegen die Wand”

gegen-die-wand (bubufilms.wordpress.com)Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti  continuă seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani” în data de 7 noiembrie 2013, ora 18:30 la ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7) cu filmul „Gegen die Wand”.

„Gegen die Wand” este un film german din anul 2004 în regia lui Fatih Akin. Acesta prelucrează în filmul său tema identității culturale și istoria vieții unei tinere de origine turcă, născută și crescută în Germania, care se răzvrătește împotriva casei părintești, orientată spre valorile tradiționale turcești. Tânăra se confruntă cu dominanța tatălui și a fratelui, cu o complicată poveste de iubire, cu alcoolismul, cu excesurile de droguri, cu tristețea și cu autodistrugerea.

Filmul a câștigat în anul 2004 Ursul de aur la Berlinală, premiul Deutscher Filmpreis în categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cea mai bună protagonistă”, „cel mai bun protagonist” și „cea mai bună imagine”, două premii la Premiile Academiei Europene de Film și Premiul Gilde în aur.

Fatih Akin este un regizor, scenarist, actor și producător contemporan de origine germano-turcă. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Kurz und schmerzlos, Im Juli, Solino, Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul, Auf der anderen Seite, Soul Kitchen și Gegen die Wand.

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Ne-am bucura de prezenţa dumneavoastră la filmele din cadrul seriei noastre de proiecţii „Vedere panoramică – regizori contemporani!