Seria de filme "Vedere panoramica …": „Lichter”

LichterCentrul Cultural German Timişoara vă invită împreună cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti în data de 24 octombrie 2013 la ora 18:30 la ceainăria librăriei Cărtureşti (strada Mercy 7) pentru a viziona filmul „Lichter”. Proiecţia are loc în cadrul seriei de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani”.

 „Lichter” este un film german din anul 2003, în regia lui Hans-Christian Schmid. Acesta prezintă istoria a două orașe situate pe râul Oder (orașul german Frankfurt și orașul polonez Slubice) și conflictul economic între est și vest după Războiul Rece din Germania. Hans-Christian Schmid atrage atenția asupra acțiunilor oamenilor care își doresc să ajungă în Republica Federală Germană. În repetate rânduri se tematizează în film problema încercării trecerii frontierei, a afacerilor legale și ilegale, dar și eșuarea unei povești de iubire.

Filmul a câștigat în anul 2003 premiul Deutscher Filmpreis de argint, premiul FIPRESCI la Berlinală, premiul Gilde de argint în anul 2004 și Premiul Bavarez de Film la categoriile „Cea mai bună producție” și „Cel mai bun scenariu”.

Hans-Christian Schmid este un regizor, scenarist și producător contemporan german. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Himmel und Hölle, Nach fünf im Urwald, Crazy, Lichter, Requiem, Sturm și Was bleibt.

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Ne-am bucura să Vă putem întâmpina la seria noastră de proiecţii „Vedere panoramică – regizori contemporani”!