Serie de lecturi: De citit cu plăcere. De ascultat cu plăcere.

Data de 23 aprilie a fost proclamată de către UNESCO „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor” în anul 1995. Astfel, este o dată mai mult decât potrivită pentru o altă lectură din seria noastră “De citit cu plăcere. De ascultat cu plăcere” – lectură care de data aceasta poate fi şi „de văzut cu plăcere”: autorea Ilse Hehn va citi din noua ei carte bilingvă „Irrlichter. Kopfpolizei Securitate“/ „Lumini înşelătoare. Poliţia minţii Securitatea“,  la ora 18:30 în ceainăria librăriei Cărtureşti din str. Mercy nr. 7. Lectura va fi susţinută atât în limba română, cât şi în limba germană, şi va fi completată de o prezentare video a colajelor, picturilor şi graficelor din carte.

Ilse HehnIlse Hehn, autoare de poezie şi proză distinsă cu diferite premii în România şi Germania, s-a născut în Banat şi a studiat artele plastice la Universitatea de Vest din Timişoara. Din 1992 locuieşte ca scriitoare şi artistă plastică în Ulm, Germania, unde de asemenea predă artele plastice. Este vicepreşedinta clubului internaţional de scriitori Exil-P.E.N. pentru ţările vorbitoare de limbă germană.

În noua ei carte, Ilse Hehn încearcă să se confrunte cu „luminile înşelătoare” ale propriului trecut prin intermediul poeziei, a montajelor, colajelor şi picturii. Unele aspecte ale dosarului ei de la Securitate sunt documentate şi demistificate. Este o formă proprie de a face faţă urmărilor dictaturii comuniste din România.

Mai multe informaţii despre Ilse Hehn găsiţi aici.