Atelier pentru vorbire scenică

Centrul Cultural German organizează în perioada 2-6 aprilie 2013 un atelier pentru vorbire scenică susţinut de coordonatorul german Simon Schlingplässer. Atelierul are loc în parteneriat cu Secţia de actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara şi se adresează studenţilor de la această secţie. Evenimentul se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor şi la Facultatea de Muzică.

Prague Youth TheatreÎn atelier vor fi problematizate bazele vorbirii scenice, punându-se accent pe legătura dintre ţinută, tehnici de respiraţie şi voce. Studenţii la actorie vor afla cum îşi pot utiliza vocea şi respiraţia pentru a exprima o anumită stare fără constrângeri. Workshop-ul are loc atât în grupe, cât şi individual, pentru a se concentra asupra fiecărui participant şi pentru a exersa într-un mod mai eficient.

Simon Schlingplässer, născut în 1974 la Hamburg, a studiat vorbirea scenică la Universitatea din Göttingen şi de asemenea pedagogie, lingvistică şi fonetică la Hamburg. În perioada 2005-2006 a fost lector al Fundaţiei „Robert Bosch” la Secţia de actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică din Timişoara.

 

 Fotografie: Prague Youth Theatre