Concert muzică de cameră: Minguet Quartett

29 septembrie, ora 19, sala Orpheum, Facultatea de Muzică din Timişoara – Ansamblul de muzică de coarde Minguet Quartett

Stabilit la Köln, Cvartetul Minguet a fost înfiinţat in 1988 şi este compus din Ulrich Isfort (vioara I), Annette Reisinger (vioara a II-a), Aroa Sorin (violă) şi Matthias Diener (violoncel).
Cei patru muzicieni au absolvit studii de muzică camerală la Folkwang-Hochschule Essen. Colaborarea cu Walter Levin (LaSalle Quartett) precum si cu membrii cvartetelor Amadeus, Melos şi Alban Berg, a constituit pentru ei un important factor de progres.
Pe lângă repertoriul de factură clasic-romantică, ansamblul abordează lucrări din perioada modernă şi prezintă în primă audiţie numeroase compoziţii ale secolului 21.

Întâlnind compozitori contemporani importanţi, cei patru muzicieni se lasă inspiraţi de aceştia, având mereu în repertoriu  programe inedite. Unul dintre proiectele actuale de acest fel este înregistrarea şi prezentarea completă a compoziţiilor lui Wolfgang Rhim, scrise pentru cvartet de coarde.

Programul a cuprins:
J. Haydn: Cvartetul de coarde în şi bmol major, op. 76, Nr. 4 „Răsărit de soare”
J. Widmann: Cvartetul de coarde Nr. 1 (1997)
J. Widmann: Cvartetul de coarde Nr. 2 „Choralquartett” (2003)
F. Mendelssohn- Bartholdy: Cvartetul de coarde în fa minor op. 80