Lectură cu Karin Bruder

16 mai, ora 19, Centrul Cultural German din Timişoara  – Lectură bilingvă cu Karin Bruder

Karin Bruder a citit din romanul său „Zusammen allein”, nominalizat în 2011 la Premiul german pentru cărţi pentru tineret. Romanul ei a apărut în 2010 la editura Deutscher Taschenbuch Verlag şi este povestea unei tinere fete, Agnes, care pe neașteptate rămâne singură, după ce părinţii ei fug în vest. Astfel Karin Bruder reușește să transmită întreaga duritate a regimului Ceauşescu prin ochii tinerei figuri, care în același timp cunoaște prima dragoste, pe care însă aproape că o pierde datorită sistemului nedrept.
Din traducerea în limba română a citit Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German Timişoara.

»Un roman, care transmite mult mai multe despre o dictatură decât orice carte de istorie.« Münchner Merkur

»Un roman emoționant, deopotrivă pentru tineri cât și pentru adulți.« (Badische Neueste Nachrichten)

Karin Bruder, născută la Braşov, a emigrat la vârsta de zece ani împreună cu familia ei în Germania. Din 1999 scrie atât cărţi pentru copii şi tineret, cât şi povestiri. Susţine ateliere de creaţie literară. Karin Bruder este membră a Asociaţiei Scriitorilor Germani şi a GEDOK Karlsruhe – Asociaţia comunităţilor de artiste şi susţinători ai artei. Karin Bruder va susţine şi două lecturi şi workshopuri literare pentru elevii de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timişoara.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu GEDOK Karlsruhe şi Librăria germană  Am Dom (Piaţa Unirii nr. 11) din Timişoara.