Seria de filme "Atenţie, nu urcaţi!"

13 – 15 decembrie, ora 18:30, 20:30, Club Setup Venue – Atenţie, nu urcaţi! – filme despre o lume privită din alt unghi

Centrul Cultural German Timişoara şi clubul Setup Venue din Timişoara au prezentat şase filme germane, subtitrate în limba engleză, care poate că nu se apropie de perfecţiune, dar care povestesc în mod autentic despre contopirea subculturilor multi-etnice urbane. Probleme general întâlnite îşi găsesc propria expresie vibrantă prin muzică, kung-fu, hip hop, graffiti sau prin limbaj, care poate părea a fi mai dur. Este vorba despre viaţă, pasiune, petreceri, iubire, despre provocare, care dau ritm oraşului, muzicii, expresiei corpului şi gesturilor.

Marţi, 13.12., ora 18.30, „Kebab Connection”
Kung-fu în standul de kebab şi pe deasupra, prietena rămâne gravidă. Comedia de succes din anul 2005 a lui Ruth Toma, Fatih Akin şi Anno Saul.
Ora 20.30, „Urban Guerillas”
Căutarea identităţii printre graffiti-sprayeri, hip-hopperi, pe acoperişurile Berlinului.
Miercuri, 14.12, ora 18.30, „Status Yo!”
O zi şi o noapte şi mult haos în Berlin, cearta cu prietenii, brakedance, hip hop în metrou, marea iubire şi totuşi, petrecerea este reuşită.
Ora 20.30, „Crossing the Bridge”
Regizorul Fatih Akin, din Hamburg, îl însoţeşte pe Alexander Hacke de la trupa „Einstürzenden Neubauten“ prin Istanbul, în căutarea sunetului metropolei, între occident şi orient.
Joi, 15.12., ora 18.30, „Prinzessinnenbad”
Kreuzberg, aici trăieşte Berlinul, nici o clădire fără graffiti, fără magazine non-stop şi standuri de kebab, pieţe sau petreceri. Regizoarea însoţeşte trei adolescente în viaţa lor de zi cu zi, dezvăluind şi alte probleme.
Ora 20.30, „Wholetrain”
Ei stăpânesc arta graffiti-ului ilegal. Dar poliţia e pe urmele lor, trupele concurente se luptă şi prietena se simte neglijată. Şi apoi mai există şi visul să spray-eze complet un metrou întreg.