Prezentarea volumului “Istoria Teatrului German de Stat Timișoara în cuvinte și imagini“

26 martie, ora 15, librăria Cărturești – Prezentarea volumului bilingv “Istoria Teatrului German de Stat Timișoara în cuvinte și imagini“, de Bogdan C. Nan.

Scopul autorului a fost de a determina cititorul să înţeleagă mai bine situaţia actuală a Teatrului German de Stat Timişoara, prin această cercetare istorică. Prima parte a cărţii oferă o privire asupra istoriei Teatrului German de Stat între anii 1753-1944. Partea principal a acestei cercetări urmăreşte evoluţia dinamică a scenei de teatru din Timişoara între anii 1953 şi 2010. O compilare de material fotografic ales din arhiva TGST, dar şi din colecţii particulare, formează a treia parte a cărţii şi permite urmărirea permanentei schimbări a clădirii teatrului, precum şi a celor mai talentaţi actori în rolurile lor reprezentative.

Autorul cărţii a lucrat ca referent în cadrul secretariatului literar al Teatrului German de Stat Timișoara, ocazie cu care s-a îndrăgostit de arta dramatică. În prezent își desfășoară activitatea atât ca profesor de limba germană la Centrul Cultural German din Timișoara, cât și în calitate de lector la Universitatea „Vasile Goldiș “ din Arad.