Despre bibliotecă

Vă rugăm să ne urmăriți și pagina de Facebook pentru informații actualizate.

Pagină Facebook: www.facebook.com/BibliothekDeKuZenTemeswar

La Biblioteca Centrului Cultural German Timişoara aproximativ 5.000 de unităţi media aşteaptă să fie descoperite de către dumneavoastră! La noi găsiţi:  clasici germani, beletristică contemporană, lucrări de referinţă şi lexicoane din diverse domenii: cultură, artă, istorie, geografie, psihologie, filosofie, politică. De asemenea oferim cărţi pentru copii şi tineret, material pentru studiul limbii germane, cât şi materiale audiovizuale. În spaţiul de lectură vă invităm să răsfoiţi ultimele achiziţii ale bibliotecii şi să consultaţi ziare şi reviste germane actuale.

Catalogul online al bibliotecii îl găsiți aici.

Regulament şi condiţii de înscriere

Legitimaţia de cititor poate fi obţinută de orice persoană care a împlinit vârsta de 14 ani.
Copii şi adolescenţii sub 14 ani pot fi înscrişi doar în prezenţa părinţilor. Cititul cărților, ziarelor și revistelor în bibliotecă este permis numai persoanelor care dețin abonament, cursanților actuali ai Centrului Cultural German și însoțitorilor acestora.

Pentru înscriere aveţi nevoie de:

  • Carte de identitate
  • Carnet de student/elev

Taxa de înscriere pentru 1 an

Standard:          90 Lei – Cardul Cultura Plus

Cu reducere:    70 Lei – Cardul Cultura Plus

Taxa de înscriere pentru 6 luni

Standard:           45 Lei
Cu reducere:     35 Lei

Pentru cursanţii Centrului Cultural German, înscrierea la bibliotecă este gratuită.
Reducere pentru elevi, studenţi, pensionari.

Condiţii de împrumut

Se pot împrumuta maxim 5 cărţi, reviste și/sau CD-uri.

Durata unui împrumut:
Cărţi, CD-uri şi reviste:   2 săptămâni
Cărţi din Biblioteca pedagogică:   1 săptămână

Prelungirea şi rezervarea

Termenul de împrumut poate fi prelungit de două ori, pe o perioadă de 2 săptămâni respectiv 1 săptămână, atâta timp cât respectivele materiale nu au fost rezervate. Prelungirea se poate face atât telefonic cât şi prin e-mail.

Restituirea cu întârziere

În cazul în care termenul de returnare este depășit cu 2 săptămâni sau mai mult, utilizatorului i se va ridica dreptul de împrumut pentru o perioadă echivalentă numărului de zile întârziate.

Deteriorarea sau pierderea

Toate materialele trebuie tratate cu grijă. Utilizatorul (în cazul copiiilor: tutorele) este responsabil dacă materialele sunt deteriorate sau pierdute.

În cazul pierderii unui articol împrumutat, utilizatorul are obligația de a aduce un alt exemplar care să substituie articolul pierdut. În situația în care titlul respectiv nu se mai găseşte pentru achiziţie, bibliotecarul îi va recomanda cititorului un alt articol din aceeași categorie.  Achiziția poate fi realizată și prin intermediul librăriei Buchhandlung Am Dom.